Lägg till domännamn i cPanel

Posted by Admin & filed under .

Varje webbhotell som använder cPanel erbjuder en att lägga till extra domännamn på varje konto. Kanske kan jag inte säga alla för det är upp till varje webbhotell att bestämma detta själva.

Finns det på ditt nuvarande webbhotell så hittar du det i din kontrollpanel under fliken ”Lägg till / ta bort domän”. Klicka där, skriv in domänen du vill lägga till och sen är det klart. För att denna processen ska fungera måste du dock äga domänen samt valt att peka dess namnservrar till ditt nuvarande webbhotells servrar.

Domänen lägger sig i public_htm/DINDOMÄN.SE

Om du laddar upp innehåll i denna katalogen kommer det att synas för domänen du precis lagt till.

Ska du sen administrera domänen som att lägga till innehåll, skapa e-postadresser under domänen så går det nu att göra. Du får en rullgardin på alla dina tjänster i cPanel. Rulla ner och välj domänen du vill arbeta med och sen är det klart!

Funkade det inte?

Fel händer hela tiden trotts att man inte vill det. Om något hände i processen när du lagt till domänen som att ett felmeddelande kom upp. Som vanligt ska du då kontakta ditt webbhotells kundtjänst eller lägga en kommentar under för att få hjälp av mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *