cPanel med CloudLinux – ett måste!

Posted by Admin & filed under .

Vi som skriver på denna hemsida har ett stort förtroende till cPanel. Det finns inga kända begränsningar utan vi har alltid kunnat utföra det som vi har velat. Men en sak vi har kollat närmare på är tilläggen som finns till denna underbara kontrollpanel.

Man kan idag som webbhotell välja att köra cPanel´s standardversion som i och för sig är helt ok om man äger ett litet webbhotell med inte så många kunder. Men om man istället har ett webbhotell som kräver mycket prestanda från serven kan en del kunder drabbas av prestanda problem vilket inte alls är okej då alla kunder oftast betalar samma summa. Men det finns en lösning för detta och den heter CloudLinux är är ett tillägg som installeras som gör att varje konto får sin del av webbhotellet utan att ta från någon annan. Det höjer även säkerheten då varje konto läggs i olika lager.

Det fungerar som så att varje konto tilldelas en viss procent av webbhotellets kapacitet. Detta inkluderar CPU och RAM-minne främst. Men även antal kopplingar som görs till ett konto. Så om en webbpalts idag har väldigt många besökare som tar mycket kapacitet så kan de endast använda sin del och inte ta av någon annan. Detta är bra då webbhotellet som kör med CloudLinux kan ha en jämn balans på alla konton som finns. Ligger din/dina hemsidor på ett sånt konto idag så kan du gå in i ”trafikdatan” och se hur mycket du använder just nu. Ligger du på under 70% av kapaciteten behöver du inte bryr dig. Men har du toppar uppåt 100% borde du kontakta ditt webbhotell och se om det finns en lösning för att höja begränsningen. Det kommer nog att kosta mer, men det kanske det är värt om du vill behålla din besökare och att din hemsida ska prestera bra?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *